U kunt thuis sporten met uw eigen lichaamsgewicht. Vroeg of laat raak je echter verveeld met eentonige oefeningen en zal het lichaam aan dezelfde belasting wennen. In dit geval kunt u niet zonder extra apparatuur. Met de hulp van fitness apparatuur zult u snel het perfecte figuur van uw dromen bereiken.

Tegelijkertijd is het helemaal niet nodig om meteen dure en omvangrijke fitnessapparatuur te kopen , die waarschijnlijk geen plaats zal vinden in een gewoon appartement. Moderne fitnessapparatuur voor thuis is over het algemeen zeer compact, lichtgewicht en betaalbaar. Je kunt hem dus niet alleen thuis opbergen, maar zelfs meenemen op reis.

In dit artikel vertellen we je welke apparatuur handig is om thuis te trainen, waarom je ze nodig hebt, hoeveel ze kosten en waar je ze kunt kopen.

De belangrijkste soorten fitness apparatuur

Beginners zijn meestal geïntimideerd door het enorme aantal fitnessapparatuur in sportwinkels, en hun ogen schieten wild in het rond. Bovendien vrezen ze voor het gezinsbudget, omdat de prijzen voor apparatuur helemaal niet goedkoop zijn.

Voor thuistrainingen is het zelfs helemaal niet nodig om meteen alles op te kopen wat binnen handbereik is. U kunt beginnen met oefenen zonder enige apparatuur. Gebruik bijvoorbeeld waterflessen in plaats van dumbbells en een rugzak met boeken als gewicht.

Je kunt je thuisfitnesshoek geleidelijk aanvullen. Het eerste en belangrijkste dat je nodig hebt, is een vloerkleed . Het zal in ieder geval van pas komen, wat voor soort fitness je ook doet. De mat is niet alleen nodig voor comfort, maar ook voor veiligheid: het helpt om uitglijden van handen en voeten tijdens het sporten te voorkomen en verzacht de belasting van de wervelkolom.

Uitbreidingen

Allereerst moeten beginners de lichtste en goedkoopste fitness apparatuur krijgen, zoals fitness-elastiekjes , weerstandsbanden , elastische banden . Oefeningen met hen worden als de veiligste en gemakkelijkste beschouwd.

De belasting kun je zelf aanpassen: hoe stijver het rubber, hoe hoger de weerstand.

Deze fitness aparatuur is ook handig voor ervaren sporters die tijdens het reizen in vorm willen blijven.

Balans en coördinatie

De meer gevorderden halen hun hart op aan TRX-lussen, een BOSU-platform of een fitnessbal. Hiermee kunt u oefeningen moeilijker maken en evenwicht en coördinatie ontwikkelen. Ze kunnen ook worden gebruikt als steun.

Deze fitness apparatuur is ook handig om mee te nemen, want hij is licht en compact.

Het is zowel nuttig voor beginners, omdat het de belasting van de wervelkolom helpt verminderen, als voor ervaren atleten die hun training willen diversifiëren.

Vermogensbelasting

Voor degenen die betere resultaten willen bereiken bij het bouwen van het lichaam van hun dromen, maar om de een of andere reden niet naar de sportschool kunnen gaan, kunt u halters, gewichten, een halter, gewichten voor armen en benen kopen.

Hiermee kunt u een volwaardige effectieve training voor alle spiergroepen uitvoeren.

Deze apparatuur is ontworpen voor diegenen die hun kracht willen vergroten en spieren willen opbouwen.

Extra inventaris

Zowel een beginner als een gevorderde atleet kan de training diversifiëren met behulp van extra fitness apparatuur, bijvoorbeeld een roller voor de pers of ondersteuning voor push-ups . Het kan ook geen kwaad om een touw en een massageroller bij de hand te hebben .

Fitnessapparatuur kan met een paar klikken worden gekocht in de Chinese online winkel Aliexpress, maar vergeet niet dat de goederen langer dan een week of zelfs meer dan een maand naar u zullen gaan. Tegen die tijd hebben sommigen misschien de wens om te beginnen met trainen volledig verdampt.

Als je serieus besluit een nieuw leven te beginnen, is het beter om voorraad te bestellen in Russische online winkels van Yandex.Market, waar het binnen een paar dagen bij je wordt afgeleverd. Het belangrijkste bij een opleiding, zoals in elk bedrijf, is immers om te beginnen. En dan loopt alles op rolletjes.

Laten we nu verder gaan met een meer gedetailleerde beschrijving van fitness apparatuur voor thuis.

Fitness elastiekjes

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Ontwikkel flexibiliteit en kracht
 2. Versterkt alle spiergroepen
 3. Bloeden de benen en billen s
 4. Diversifieer training
 5. Verminder het risico op letsel

Voordelen:

 • Lage prijs
 • Compacte maat
 • Makkelijk mee te nemen
 • Sterkte en duurzaamheid

Fitness elastiek is een latex tape met een diameter van 25-30 centimeter. Het wordt meestal op de benen gedragen en zorgt voor extra weerstand tijdens het sporten.

Fitness-elastiekjes worden in de regel verkocht in een set van 4-5 stuks. Elk van hen verschilt in kleur en spanning. Hoe strakker het elastiek, hoe zwaarder de oefening. Op Engelstalige sites zijn ze te vinden op tags: miniband, weerstandslus, weerstandsband .

De laatste tijd zijn fitness-elastiekjes enorm populair geworden vanwege hun lage prijs, compactheid en hoge efficiëntie. En nu kunt u het in elke regio kopen zonder uw huis te verlaten.

Weerstandsband handvat

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Hiermee train je alle spiergroepen
 2. Betreft diepe spierlagen
 3. Is een goed alternatief voor dumbbells
 4. P verdeelt de belasting over het gehele bewegingsbereik
 5. Helpt blessures te voorkomen

Voordelen:

 • Lage prijs
 • Minimale belasting van gewrichten en pezen
 • Lichtgewicht en compact
 • Hiermee kunt u een enorme hoeveelheid aan lichaamsbeweging doen

Een buisvormige expander is een buisvormige harnastrainer met twee V-vormige handvatten aan de uiteinden. Het is meestal gemaakt van latex, maar het materiaal kan variëren afhankelijk van de fabrikant. Weerstandsbanden verschillen ook in spanning.

Het is beter om direct een set buisexpanders met verschillende weerstandsniveaus te kopen. Hiermee kunt u het stressniveau tijdens uw training aanpassen. {Houd er rekening mee dat de hardheid van rubber van fabrikant tot fabrikant kan verschillen, zelfs op hetzelfde niveau.}

Elastische banden

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor krachttraining en doelspierontwikkeling
 2. Voor het strekken van spieren
 3. Geschikt voor het trainen van ouderen

Voordelen:

 • Stoot niet in handen
 • Compact, lichtgewicht, goedkoop
 • Kan worden gebruikt in plaats van een fitnessband en buisvormige expander

De elastische band lijkt veel op een buisvormige expander, maar heeft geen harnassen aan de zijkanten. Het is een latex strip van ongeveer 120-150 centimeter lang en ongeveer 15 centimeter breed.

De tape is speciaal gemaakt voor de fysieke revalidatie van ouderen, maar ook van mensen die herstellen van blessures en operaties. Pas toen migreerde ze naar gewone atleten, die met haar een groot aantal oefeningen bedachten.

Elastische banden in het Russisch hebben ook namen als een expanderband, therapeutische band, Pilates- en fitnessband, schokdemper. In het Engels: thera-band, latexband, weerstandsband.

De tape heeft meestal drie niveaus van elasticiteit: zacht, medium en hard.

Rubberen weerstandsbanden

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Hiermee kunt u de spieren van het hele lichaam trainen
 2. Helpt sommige oefeningen ingewikkelder te maken en andere toegankelijker te maken
 3. Kan worden gebruikt voor pull-ups

Voordelen:

 • Kan thuis, op sportterreinen, op het land, op vakantie worden gebruikt
 • Lichtgewicht en goedkoop
 • Hiermee kunt u de belasting regelen

De rubberen lussen lijken op een fitness-elastische band, alleen enkele keren langer (ongeveer 100 centimeter lang). Het is een comfortabele en effectieve trainer gemaakt van 100% latex.

Rubberen scharnieren zijn er in verschillende lengtes en verschillende weerstandsniveaus. Hun breedte varieert van 1,27 cm tot 6,35 cm en hun weerstand varieert van 9 tot 68 kg. Tijdens de training kunnen ze hun lengte met meer dan 3 keer vergroten.

U kunt rubberen scharnieren afzonderlijk of als set kopen.

TRX weerstandsbanden

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor functionele training
 2. Zal alle spiergroepen pompen
 3. Ontwikkel stabiliserende spieren
 4. Kracht en uithoudingsvermogen opbouwen

Voordelen:

 • Lichtgewicht en compact
 • Overal inzetbaar
 • Hoge betrouwbaarheid
 • Makkelijke installatie

De TRX-lussen zijn een state-of-the-art functionele trainingsmachine die bestaat uit nylon banden, ronde handgrepen en beenlussen. De scharnieren zijn opgehangen en hangen gemakkelijk aan een deur, rekstok, paal of boom. Daarom kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt, niet alleen in de sportschool, maar ook thuis of buitenshuis.

Het voordeel van lussen is dat ze makkelijk verstelbaar zijn qua lengte en complexiteit. Ze worden meestal compleet verkocht met alle benodigde steunen en handgrepen. Sommige fabrikanten verkopen de lussen samen in instructievideo’s waarop de oefentechniek wordt getoond.

De duurste kits zijn meestal ontworpen voor professioneel gebruik in fitnessclubs, terwijl de goedkopere geschikt zijn voor thuisgebruik.

Fitball

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor het trainen van het vestibulaire apparaat
 2. Ontwikkelt flexibiliteit en plasticiteit s
 3. Versterkt het spierkorset
 4. Om te herstellen van blessures

Voordelen:

 • Lichtgewicht en draagbaar
 • Het kan worden “afgeblazen” en op de weg worden meegenomen of op een plank worden gezet
 • Bestand tegen belastingen tot 300 kg
 • Eenvoudig en efficiënt in gebruik

Een fitball is een grote elastische bal met een diameter van 45 tot 95 centimeter voor fitnessactiviteiten. De maat van de fitball moet worden gekozen op basis van je lengte.

 • 55 cm – van 152 cm tot 164 cm
 • 65 cm – van 164 cm tot 180 cm
 • 75 cm – van 180 cm tot 200 cm

Fitballs zijn er in verschillende soorten: eenvoudig glad, met oren voor extra balans, massage met stoten en gecombineerd met weerstandsbanden.
Elke bal heeft een maximaal toelaatbaar menselijk gewicht. Daarom kun je niet bang zijn dat het zal barsten.

BOSU platform

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Coördinatie ontwikkelen
 2. Versterking van het vestibulaire apparaat
 3. Stabilisator spiertraining
 4. Voor kracht- en aerobe training

Voordelen:

 • Past gemakkelijk bij andere inventaris zoals TRX-scharnieren
 • Het is gemakkelijk en veilig om met haar samen te werken.
 • Kan worden gebruikt voor training buitenshuis en thuis

Het BOSU platform is een soort hybride van een fitball en een step platform. Het kan van beide kanten worden gebruikt omdat het twee moeilijkheidsgraden heeft. Het platform is in 1999 ontwikkeld als een veilig alternatief voor fitball.

Het platform wordt meestal verkocht met een pomp waarmee het kan worden leeggelopen en opgeblazen. En ze weegt zelf ongeveer 4 kg. Dus zelfs een kwetsbaar meisje kan het wegnemen.

Fitness mat

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voorkomt uitglijden van handen en voeten tijdens het sporten
 2. Verlicht stress op de wervelkolom
 3. Verlicht de druk op de knieën tijdens knie-ondersteunde oefeningen
 4. Maakt de training comfortabeler, omdat u de koude vloer niet met uw lichaam hoeft aan te raken

Voordelen:

 • Light fitness mat
 • Compact fitness mat
 • Duurzaam fitness mat

De mat komt goed van pas bij veel vloeroefeningen. Let bij het kiezen in de eerste plaats op de dikte en het materiaal waaruit het is gemaakt. Meestal geldt: hoe duurder het vloerkleed, hoe beter en duurzamer het is.

De goedkoopste en meest kortlevende vloerkleden zijn gemaakt van EVA-materiaal. Middenklasse: PVC en thermoplastisch elastomeer. De duurste en kwalitatief hoogwaardige vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijk rubber.

Aerobic fitness step

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor step-aerobics
 2. Complicerende kracht- en cardio-oefeningen
 3. Voor armgerichte oefeningen
 4. Kan een sportbank vervangen

Voordelen:

 • Stabiel, met een rubberen oppervlak.
 • Absorbeert schokbelasting wanneer de voet contact maakt met het platformoppervlak
 • Kan een sportbank vervangen

Een stepplatform is een lage bank waarvan het hoogteniveau kan worden versteld. Meestal heeft het een gegroefd oppervlak zodat je voeten er niet op glijden tijdens het sporten.

Een hoogwaardig, duurzaam opstapplateau weegt doorgaans minimaal 8 kg. Bovendien mag het niet doorbuigen onder het gewicht van uw lichaam.

Een opstapplatform wordt meestal verkocht met standaards die helpen om het meerdere niveaus omhoog te brengen. Hoe hoger het niveau, hoe groter de belasting.

Fitnessballen, Medicine-balls en Slam-balls

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Als alternatief voor dumbbells en gewichten
 2. Voor functionele training, voor crossfit
 3. Ontwikkel diepe spieren die niet betrokken zijn bij machines
 4. Voor balansoefeningen

Voordelen:

 • Duurzaam, betrouwbaar
 • Compact
 • veilig projectiel

Medball is een medicijnbal voor fitness en crossfit. Het is een multifunctioneel projectiel gemaakt van duurzaam materiaal met een gewicht. Het gewicht van de medball kan variëren van 1 kg tot 20 kg.

De medball is meestal gevuld met hout- of ijzervijlsel en de bovenkant is bedekt met rubber, nylon of leer. Soortgelijke schelpen werden gemaakt in het oude Griekenland.

Voor beginners is het om te beginnen de moeite waard om de lichtste medicijnbal te kopen, voor ervaren atleten – de zware.

Halters

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor spiergroei
 2. Lichaamstoon verhogen
 3. Voor krachttraining

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Helpt oefeningen effectiever te maken
 • Handig op te bergen

Dumbbells zijn sportuitrustingen die nodig zijn voor ervaren atleten. Het wordt vaak gevonden in video-trainingsprogramma’s. Sommige meisjes zijn bang om dumbbells te gebruiken, omdat ze bang zijn om te “pompen”. Met een klein gewicht aan dumbbells tot 10 kg in huis is dit echter bijna onmogelijk.

Beginners kunnen om te beginnen de lichtste dumbbells met een gewicht van 2-4 kilogram aanschaffen. In de eerste fase is dit voldoende.

Gymstick Fitness stang

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor krachttraining
 2. Ontwikkelt de coördinatie th
 3. Voor het pompen van alle spiergroepen
 4. En ze kunnen ook haar man slaan)

Voordelen:

 • Geen extra pannenkoeken en klemmen nodig voor de bodybar
 • Makkelijk te gebruiken
 • Geschikt voor alle vaardigheidsniveaus
 • Neemt weinig ruimte in beslag

De bodybar is een sportuitrusting in de vorm van een rubberen stick met plastic uiteinden van een felle kleur. De lengte is meestal 90-120 cm en het gewicht is van 1 tot 20 kg.

Voor thuistrainingen is het beter om minimaal 2 bodybars te kopen: de ene is licht voor kleine spiergroepen in het bovenlichaam, de andere is voor het trainen van sterke en grote spieren (benen, billen).

Lange Halterstang

Waarom heb je dat nodig:

 1. Voor krachttraining
 2. Pompen zijn alle spiergroepen
 3. Voor basis krachttraining

Voordelen:

 • Duurzaamheid
 • Betrouwbaarheid
 • efficiëntie

De barbell is een onmisbare uitrusting voor alle ervaren atleten. Beginners kunnen het zonder en doen oefeningen met dumbbells en bodybar.

Bij het kopen van een hengel heb je er extra componenten voor nodig: meerdere schijven met verschillende gewichten en bevestigingen. Naarmate uw krachtindicatoren groeien, kunt u extra schijven voor de halter kopen.

Fitness Kettlebell 

Waarom heb je dat nodig:

 1. Om kracht te vergroten
 2. araschivaet musculaire th massa in
 3. Ontwikkelt alle spiergroepen
 4. Om grijpkracht te ontwikkelen

Voordelen:

 • Veiligheid
 • efficiëntie
 • Verdeling van de belasting over een groot aantal spiergroepen

Kettlebell is een sportuitrusting met een bepaalde massa in de vorm van een metalen kern met een handvat. Kettlebells zijn nodig voor meer ervaren atleten. Het wordt aanbevolen voor een vrouw met een gemiddelde fysieke fitheid om een ​​kettlebell van 8 kg te gebruiken, voor een sterkere vrouw – 12 kg.

Gewichten voor benen en armen

Waarom hebben we dat nodig:

 1. Voor been- en armtrainingen
 2. Voor hardlopen of om het effect van wandelen te vergroten
 3. Geschikt voor kracht- en functionele training

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Helpt bij het opbouwen van doelspieren
 • Geschikt voor beginners

Gewichten zijn verschillend: helmen, vesten, heupgordels. De meest populaire fitnessapparatuur voor meisjes zijn echter beengewichten. Dit zijn speciale manchetten die met klittenband aan de enkels worden vastgemaakt.

Ze zijn gemaakt van verschillende materialen: leer, nylon, polyester. Gebruik voor het belasten zand of schot van verschillende legeringen.

Het gewicht van de beengewichten varieert gewoonlijk van 1 tot 2,5 kg.

Springtouw

Waarom heb je nodig:

 1. Afslanken
 2. Versterkt het cardiovasculaire systeem
 3. Verhoog het uithoudingsvermogen

Voordelen:

 • Gemak
 • compactheid
 • Makkelijk te gebruiken
 • Je kunt overal oefenen

Bij iedereen bekend vanaf de kindertijd fitnesstoestellen voor cardiotraining. Laat je bij het kiezen van een touw leiden door je lengte:

Benodigde touwlengte voor hoogte:

 • hoogte 152 cm – 210 cm
 • voor hoogte 152-167 cm – 250 cm
 • hoogte van 167-183 cm –280 cm
 • voor hoogte boven 183 cm –210 cm

De meest populaire en goedkope springtouwen zijn gemaakt van rubber en PVC. Professionele atleten geven meestal de voorkeur aan springtouwen van leer. Het is beter om een ​​grip van neopreen te kiezen, omdat deze vocht absorbeert en altijd prettig aanvoelt.

Horizontale push up bar

Waarom heb je nodig:

 1. Voor optrekken
 2. Corrigeert houding bij
 3. Pompt de spieren van de armen, rug, borst

Voordelen:

 • Betrouwbaar
 • Blijvend
 • Duurzaam
 • Neemt weinig ruimte in beslag

De rekstok is een populair gymnastiektoestel voor krachttraining. Meestal is dit een horizontale staaf van vast staal, die op een hoogte wordt geplaatst die hoger is dan de lengte van een persoon.

Kies een roestvrijstalen staaf die corrosiebestendig is. Let ook op het materiaal waarvan het handvat is gemaakt. Het kan glad, gegroefd of met rubber bekleed zijn.

Ab roller voor buikspieren

Waarom heb je nodig:

 1. Werkt de spieren van de pers, rug, schouders, triceps
 2. Laadt de schuine spieren van de buik

Voordelen:

 • Geschikt voor alle vaardigheidsniveaus
 • Beschermt de onderrug
 • Verbetert de buikspieren effectiever dan andere populaire oefeningen
 • Lichtgewicht en goedkoop

De roller voor de pers is een sportuitrusting met twee handvatten en een wiel in het midden. Bij het kiezen van apparatuur is het beter om de voorkeur te geven aan een wiel met een rubberen wiel, omdat het op elk oppervlak een goede stabiliteit en stabiliteit biedt. De handvatten moeten gemaakt zijn van schuim dat het evenwicht bewaart.

Foamrollers

Waarom heb je nodig:

 1. Voor ontspanning
 2. Verlicht stijfheid en spierpijn
 3. Verbetert de bloedcirculatie in een specifiek gebied
 4. Voor zachte weefselmassage
 5. Verwijdert psycho-emotionele overspanning e
 6. Om cellulitis te bestrijden

Voordelen:

 • Licht
 • Goedkoop
 • effectief

De massageroller is een cilindrische roller met speciale uitsteeksels op het oppervlak die op het menselijk lichaam inwerken. Door regelmatig te oefenen, zal het effect zijn zoals na een sessie met een ervaren massagetherapeut.

De roller kan zowel een glad als een gestructureerd oppervlak hebben. Dit laatste is bedoeld voor wie een sterkere massage en een intensere impact wil.

De massagerollers zijn er ook in verschillende lengtes. Rollen 30-45 cm zijn geschikt voor diegenen die een compacte inventaris nodig hebben die gemakkelijk mee te nemen is. Lange roller 45-90 cm – voor degenen die hem alleen thuis voor de rug gaan gebruiken.

De grips voor push-ups

Waarom hebben we nodig:

 1. Om de spieren van de borst te trainen
 2. Ontwikkel de rugdelta en triceps
 3. Verhoog de sterkte-indicatoren

Voordelen:

 • Compact
 • Duurzaam
 • Betrouwbaar
 • Zorgt voor veilige trainingsprestaties

Opdrukstops zijn twee comfortabele handgrepen die uw lichaam stabiel houden tijdens het opdrukken. Het ontwerp is zo ontworpen dat de romp omhoog komt. Zo worden de spieren steeds meer belast. Bovendien zorgen de aanslagen ervoor dat u de gewrichten ontlast.

Stops zijn horizontaal, hellend, gebogen. Het is het beste om apparatuur te kiezen die is gemaakt van duurzaam neopreen, wat het gripcomfort verbetert. Zorg er ook voor dat de standaards niet wegglijden op het vloeroppervlak.

We hopen dat je dit artikel nuttig vindt en dat je in de toekomst tijd bespaart bij het zoeken naar fitnessapparatuur. Voeg toe aan uw bladwijzers en laat natuurlijk opmerkingen achter.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *